10 tipp autónk téliesítésére

Ha a tél beköszöntével elhanyagoljuk autónkat annak bizony fájdalmas következményei lehetnek. A Castrol kutatásai alapján megállapította, hogy az autósok fele nem a megfelelő olajat használja. Az olaj a hidegben besűrűsödik, és az autóban lévő nem megfelelő olaj akár a jármű meghibásodását is okozhatja. A következő 10 tanács betartásával azonban hatékonyan felkészíthetjük autónkat a hűvös évszakokra

594459_2970823_400_250_30deeb69c95b394c96e4d83ff03d0dbf.jpg
1. Tegyünk egy takarót a szélvédőre, az ablaktörlők alá előző éjszaka, így azok nem fognak hozzáfagyni a szélvédőhöz.

2. Keljünk fel 10 perccel korábban, a jármű kiolvasztása időigényes feladat. Ha indulás előtt járatjuk a motort, ne hagyjuk autónkat őrizetlenül, zárjuk be az ajtókat és fél szemünket tartsuk rajta.

3. Ha az ajtózár befagyott, tartsuk a kulcsot 15 másodpercre az öngyújtó lángjában, majd próbáljuk meg kinyitni az ajtót. A kulcs átmelegítését többször is meg lehet ismételni.

4. Az ajtófogantyúk is befagyhatnak, öntsünk rájuk meleg vizet, hogy kiolvadjanak. Fontos, hogy ne forró vizet használjunk, mert az megrongálhatja a járművet.

5. Ellenőrizzük, hogy a kipufogócső nincs-e eltömődve hóval vagy jéggel. Ha a mérges gázok nem tudnak megfelelően távozni az autóból, bekerülhetnek az utastérbe.

6. Hidegindításkor figyeljünk oda arra, hogy a ventilátor, a hátsó ablak fűtése és más egyéb elektronikus rendszerek ki legyenek kapcsolva, mert ezek energiát szívhatnak el a motortól, így az nehezebben indul be.

7. Figyeljünk oda arra, hogy a megfelelő olaj legyen a járműbe töltve, mivel az hideg időben besűrűsödik, így megnehezíti az autó indítását.

8. Töltsünk fagyálló ablakmosó-folyadékot az autóba azért, hogy az még véletlenül se fagyjon rá a szélvédőre.

9. Télen használjunk téli gumikat, és hetente egyszer ellenőrizzük bennük a nyomást. A megfelelő nyomás azért fontos, mert a lapos gumik kevésbé tapadnak.

10. Soha ne induljunk el félig leolvasztott szélvédővel, egy kicsivel több ráfordított idővel elkerülhetjük, hogy az árokban kössünk ki!

Legyen biztos abban, hogy milyen olajat választ! Használja a Castrol Motorolaj Keresőjét, hogy az autójához illő motorolajat megtalálja! Kattintson az alábbi gombra: