A motorozás szerelmesei - 1. rész

Abban mindenki egyetért, hogy az egy négyzetméterre jutó motorok száma messzemenően Hollywoodban a legmagasabb. A hírességek nagy becsben tartják kedvenc járgányukat. Szenvedélyüket már csak a járgány ára múlhatja felül.


569339_3425531_400_300_f9b4e707ac831fa27a0ab3f496ef90cc.jpgTalán nem meglepő, hogy az egyik legnagyobb motorgyűjteménnyel Brad Pitt rendelkezik Los Angelesben. Két hatalmas kedvence egy Triumph Bonneville, valamint egy Yamaha R1 motorbicikli. Tulajdonosa továbbá egy Ducati Desmosedici RR-nek, egy Monster 696-nak, egy Harley-Davidson choppersnek és egy BMW R1150GS Adventure-nek is.


Hatalmas gyűjteményével Tom Cruise is élenjár, aki nem csak a magánéletben de filmjeiben is a kedvenceit vonultatja fel, 2008-ban a Top Gunban például egy Kawasaki Ninján feszített, nagy szerelmese ugyanakkor a Ducatin-nak is.


A motorozás fokozottan magában hordja a veszélyt. Keanu Reevest ugyanakkor a bordatörése sem tántorította el legnagyobb szenvedélytől, aki mai napig előszeretettel szeli az utakat Norton Commandójával.


Kevesen gondolnák, de a sztároknak sem kínálják tálcán a jobbnál jobb motorokat, sokan meglepődnének, ha tudnák, hogy kisfiúként ők is sokáig csak álmodozhattak róla. Így volt ezzel George Cloony is, aki gyerekként dohányföldeken dolgozott, hogy álmát valóssággá változtassa, azonban korán jött a felismerés, hogy az áhított Harley bizony zsebpénzből megvalósíthatatlan. Első motorjára így egészen a színészi pályájának beindulásáig várni kellett. A sikerrel azonban a Harleyk és az Indianok is megérkeztek a garázsba. Határozottan állítja, hogy a mai napig távol tartja magát az allűröktől, ha leégeti valamelyik Indianja kuplungját, akkor leszáll róla és hazatolja, saját maga veszi kezelésbe, ellenétben Cruissal, aki hasonló esetben magángépet hivat.