Autó vs. repülőgép

3 + 1 érv az autók mellett! Napjainkban nagyon sok vita témája az autó vs repülőgép csatája.

 

576355_3021777_400_300_b3443c5195d745e2a8f00bfec33ec3c3.jpgNapjainkban nagyon sok vita témája az autó és a repülőgép szerepe. Rengeteg kontra illetve pro érvet fel lehet hozni mindkettővel kapcsolatban. 

Nézzük, mi az ami az autók mellett szól!

Elöljáróban meg kell jegyezni, hogy statisztikailag a repülőgép a legbiztonságosabb közlekedési eszköz. Sokan azért félnek azonban a repüléstől, mert ha légi szerencsétlenség történik, akkor sajnos csekély esélye van a túlélésnek.

 

Amennyiben külföldi, de szárazföldön megközelíthető úti célunk van, mégis előnyösebb megoldás az autó használata. 


1. Gazdaságosabb

Hasonlítsunk össze a repülőjegy árát és a benzinköltséget! Már egy átlagos fogyasztású autónál is számottevő megtakarítást tudunk elérni. Figyelembe kell venni még, hogy a repülés során sok más egyéb költség is felmerülhet. (pl. plusz csomagdíj stb.) 


2. Idő megtakarítás

Az autós kirándulások előtt nem kell órákkal az indulás előtt kimenni a reptérre, és a sorbanállásra szánt időt is meg lehet spórolni.


3. Függetlenség

Az autós kirándulás mellett szól még, hogy amikor csak kedvünk tartja, kiszállhatunk egy-egy nevezetesség mellett fényképezni, a szabad levegőn ebédelni vagy akár csak frizbizni egyet a gyerekekkel.


+ 1. A feeling

Nincs is jobb érzés, mint amikor megmutathatjuk a gyermekeinknek, hogy milyenek voltak a mi gyermekkorunk fejthetetlen autós túrái.


Az autóutaknál is van tennivalónk!


Nagyon fontos a rendszeres karbantartás és szervizelés. Elengedhetetlen a megfelelő motorolaj és kenőanyag használat is. Ha felkészítettük autónkat a kirándulásra, már csak a családot kell összeszedni és indulhat a nyaralás!


A Castrol Mintabolt olajkeresője segítségével válassza az autójának megfelelő olajakat! Nézze meg az óriási választékot, kattintson ide!