Castrol és a motorsport

1906 óta szenvedélyesen - A Castrol életében mindig is kiemelt szerepet töltött be a versenyzés, mely számos szép sikert hozott a világ legnagyobb gyártóival együttműködésben (Volkswagen, Audi, Honda, M-Sport/Ford, Skoda, Volvo, stb.), a világ legváltozatosabb pontjain és versenypályáin...

 

CASTROL ÉS VOLKSWAGEN - RALLY VILÁGBAJNOKSÁG

A Castrol és a Volkswagen Motorsport 2005 óta partnerek, azóta különböző autóversenyeken vettek részt a híres Dakar Rally-tól a Rally Világbajnokságig.
2013-ban a Volkswagen Motorsport és a Castrol EDGE elképesztő sikert ért el azzal, hogy első szezonjában megnyerte a Rally világbajnokságot, a vezetői és a konstruktőri kategóriát is. 12 futam, 231 etap és 4546 km - A Castrol és a Volkswagen megmutatta erejét, hogy bármilyen körülmények között képes a kiemelkedő teljesítményre.

 

 

 

 

CASTROL ÉS AUDI - MEGBÍZHATÓSÁGI VILÁGBAJNOKOK

audi-sport-r18-side-view.jpgA Castrol és az Audi 2011 óta partnerek a megbízhatósági versenyeken.

Sok éven át az Audi Sport csapata uralta a világhírű Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyt, ahol az autók éjjel-nappal, bármilyen időben versenyeznek.

220 mérföld/órás (354,06 km/órás) csúcssebesség, sokmérföldes szakaszok és 150 mérföld/órás (241,4 km/órás) átlagsebesség – végső teszt a motornak és a kenőanyagnak, amelyek erejüket egyesítve példázzák a Castrol EDGE fenomenális tűrőképességét és erejét.

 

 

 

CASTROL ÉS HONDA - WTCC VILÁGBAJNOKOK

56d6b60ecaeca.jpgA Castrol és a Honda hosszú és sikerekben gazdag múltra tekinthet vissza a motorsportban, és ezáltal tökéletes partnerek a Túraautó-világbajnokságban (WTCC).

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Castrol csapatunk névadó szponzora," mondta Alessandro Mariani, csapatfőnök. „A Castrol a Hondához hasonlóan hosszú sikertörténetre tekint vissza a motorsport világában, verseny iránti lelkesedésük és szenvedélyük pedig egyezik a miénkkel."

 

 

 

 

 

 

CASTROL ÉS M-SPORT (FORD)

 

m-sport.jpgA Castrol, a Ford és az M-Sport kapcsolata a Rally világbajnoksággal 2003-ra nyúlik vissza. A 13 futamos évaddal – amely indul a svédországi fogcsikorgató hidegben és a mexikói magas hegyekben, majd folytatódik a sistergő görögországi forrósággal és a finnországi 140 mérföld/óra (225,31 km/óra) feletti sebességekkel – a Rally világbajnokság páratlan kihívása a legjobb tesztpálya a Castrol EDGE erejének fejlesztésére és bemutatására.

 

 

 

 

 

CASTROL ÉS SKODA - RALLY VILÁGBAJNOKSÁG


ccodm5lw4aa1huo.pngA Skoda és a Castrol kapcsolata sikerekben rendkívül gazdag múltra tekinthet vissza, amely összefogás domináns szerepet játszik a Rally Európabajnokságban.

Bár a rallyautók a sorozatgyártású utcai autókon alapszanak, teljesítményük elképesztő határokat feszegetnek Európa legkeményebb körülményei között. Ezáltal a Castrol EDGE a legnagyobb próbatétel elé állító feltételek között fejleszthetik, tesztelhetik és tökélesíthetik.

 

 

 

CASTROL ÉS VOLVO


volvoshakedown16.jpgA Castrol 2007 óta büszke támogatója a Volvo Polestar Racing Team-nek.

A Volvo évek óta meghatározó szerepet tölt be a Skandináv Túraautó bajnokságban, bizonyítva a Castrol EDGE nagyteljesítményű autóknál mutatott kiemelkedő erejét.