M-Sport Ford WRC

2021-07-28

Amióta a világon raliversenyeket rendeznek, a Castrol a világ legnagyobb kihívást támasztó motorsportjának élvonalában szerepel, műszaki támogatást és megfelelő olajat biztosítva a vezetőknek és csapatoknak ahhoz, hogy átszakíthassák a célszalagot.


dsc6071.jpg.img.2350.medium.jpgAmikor Björn Waldegård 1979-ben megnyerte a Rali-világbajnokságot, azt a Castrol neve által fémjelzett Ford Escort RS1800 autóban tette. Négy évtizeddel később, 2017-ben és 2018-ban is, Sebastien Ogier ugyanezt vitte véghez egy M-Sport Ford Fiesta WRC-ben.

 

dsc4.jpg.img.2560.medium.jpgAmióta a világon raliversenyeket rendeznek, a Castrol a világ legnagyobb kihívást támasztó motorsportjának élvonalában szerepel, műszaki támogatást és megfelelő olajat biztosítva a vezetőknek és csapatoknak ahhoz, hogy átszakíthassák a célszalagot.

 

2021-ben pedig a Castrol EDGE újra ott lesz, hogy segítse az M-Sportot és a három pilótából álló csapatát négy kontinensen és 12 országon át a FIA Rali-világbajnokságon.

Szardínia zord hegyeitől kezdve Finnország jeges partjain és Japán esőáztatta hajtűkanyarjain át Portugália lélegzetelállító aszfaltjáig semmi nem teszteli annyira a gépjármű alapvető elemeit, mint a WRC.

És mivel ennek jelentős része olyan utakon történik, ahol akár mi is vezethetünk, egy világméretű sorozat sem biztosít jobb lehetőséget a Castrol EDGE SUPERCAR erejének teszteléséhez.

 

dsc3.jpg.img.2560.medium.jpgNem számít tehát, hogy mit vezet vagy hol teszi azt, biztos lehet abban, hogy a Castrol már tesztelte az olajat a legszélsőségesebb időjárási viszontagságok között.

 

"A motorsportban minden tizedmásodperc számít, ezért minden alkatrészből ki kell hoznunk a maximális teljesítményt. Ezért is ennyire fontos a Castrollal való együttműködésünk. Egy olyan partnerrel a hátunk mögött, mint a Castrol, biztosak lehetünk a megfelelő teljesítményben és abban is, hogy még ennél is többre törekednek. Mérnökeinkkel közösen a Castrol szakértelme és részletekre irányuló figyelme arra sarkall minket, hogy a lehető legjobb eredmények elérésére törekedjünk."

 

CHRIS WILLIAMSM-Sport főmérnök